Meer informatie over het aanbod in studiejaar 2020/2021 volgt op 1 mei. Je moet je tot die tijd nog niet gaan inschrijven. Wil je dit jaar nog een vak volgen, stuur dan een e-mail.

More information about our course offerings in 2020/2021 will be published on May 1st. You should not start the enrolment process before that time. If you'd like do a course with us now, please send an e-mail.

Fulltime Minor Programmeren

This program is only offered to Dutch-speaking students.

De Minor Programmeren is een programma van 30 studiepunten dat je in een halfjaar volgt. Je leert eerst uitgebreid de basis van programmeren (en meteen hoe een computer werkt), daarna ga je je specialiseren in het ontwikkelen van webapplicaties. Ondertussen leer je over algoritmen, over teamwork, en over ontwerpen van software.

Fase 1

Allereerst ga je twee maanden aan de slag met kleine en grotere opdrachten om je persoonlijke kennis en vaardigheid met het programmeren te ontwikkelen. De talen die je leert zijn onder andere C, Python, en JavaScript plus SQL, CSS, en HTML. Je werkt zelfstandig aan je opdrachten, maar je wordt ook ingedeeld in een team waarmee je elke dag lief en leed kunt delen. Want programmeren kan, zeker in dit hoge tempo, flink frustrerend zijn!

We gebruiken in deze fase videocolleges van Harvard. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld abstractie, algoritmen, datastructuren, software engineering, en webprogrammeren. Wij voegen daar persoonlijke begeleiding en tutoraat aan toe, inclusief een heleboel materialen die speciaal zijn ontwikkeld om studenten zonder voorkennis goed te laten starten met programmeren.

Fase 2

Dan volgt twee maanden webprogrammeren. Je leert verder over de front-end met HTML, CSS en Javascript. En je duikt de wereld van de webservers in met Python. Zo leer je tijdens een aantal wat grotere projecten alle aspecten kennen van het maken van goede, mooie, nuttige en interessante websites. Vervolgens ga je zelf een project definiëren en een website bouwen. We helpen je daarbij je idee vorm te geven, verder te ontwikkelen en gestructureerd omzetten in een goedwerkende webapplicatie die iedereen online kan uitproberen.

Fase 3

In de laatste fase ga je in teams aan de slag met algoritmen en datastructuren. In dit vak is het doel om computers te gebruiken om voor mensen “onoplosbare problemen” toch tot een goed einde te brengen. Technieken uit de kunstmatige intelligentie kunnen daar goed bij helpen. Het is een project met veel verschillende cases om uit te kiezen en elk team kan volledig z’n eigen aanpak kiezen.

Planning

Semester 1

periode cursus stp
september Fulltime Programmeren 1 6
oktober Fulltime Programmeren 2 6
november-december Fulltime Web App Studio 12
januari Programmeertheorie 6

Let op de verplichte aanwezigheid van 2 september t/m 31 januari. Je kunt dit programma niet volgen als je op vakantie wil (buiten de kerstvakantie).

Semester 2

periode cursus stp
februari Fulltime Programmeren 1 6
maart Fulltime Programmeren 2 6
april-mei Fulltime Web App Studio 12
juni Programmeertheorie 6

Let op de verplichte aanwezigheid van 3 februari t/m 26 juni. Je kunt dit programma niet volgen als je op vakantie wil. Er is waarschijnlijk wel een week vrij in april, dit moet nog ingepland worden (maar valt niet samen met de schoolvakanties).

Aanmelden

Om je aan te melden schrijf je je in voor alle losse vakken en voor de minor als geheel:

Let op dat je het juiste semester kiest bij inschrijving.

Voordat je je kunt aanmelden voor deze vakken, moet je waarschijnlijk nog een paar andere voorbereidingen treffen. Ga naar de aanmeldingspagina.