Plan je vakken

Al onze vakken zijn 6 studiepunten (EC). Hieronder staat wanneer de vakken aangeboden worden tijdens het studiejaar. Daarnaast geven we een aantal voorbeeldprogramma's op basis waarvan je je eigen planning kunt kiezen.

Volgorde van vakken

Hou bij het kiezen van een planning rekening met de ingangseisen van de vakken. Je moet ze in deze volgorde doen:

 1. Programmeren 1
 2. Programmeren 2
 3. Data Processing, Native App Studio, Programmeertheorie
 4. Programmeerproject

  optie 1: het standaardprogramma

  Studielast: vijf maanden fulltime, gemiddeld 40–45 uur per week
  Aanwezigheid: verplicht dagelijks 9:30–16:30

  Je komt vijf maanden fulltime bij ons studeren. Tijdens de eerste vakken moet je je eigen programmeervaardigheid ontwikkelen, dus heb je alleen maar individuele opdrachten. Je wordt wel ingedeeld in een team, waarmee je elke dag lief en leed kunt delen. Want programmeren kan, zeker in dit hoge tempo, flink frustrerend zijn! Dit programma is niet te combineren met andere vakken of afstuderen—studenten zijn ongeveer 40 uur per week kwijt aan dit programma. Er zijn geen uitzonderingen op de aanwezigheidsplicht.

  Je kunt dit vaste programma volgen in beide semesters! Hieronder vind je het overzicht met daarbij de vakcodes voor het inschrijven.

   
   

  optie 2: zelf samenstellen

  Studielast: parttime, gemiddeld 20–25 uur per week (maar: eindproject is normaal fulltime)
  Aanwezigheid: afhankelijk van het vak wekelijks enkele verplichte activiteiten
  Practicum: hulp aanwezig dinsdag t/m donderdag 16–19 uur

  We bieden de vakken ook flexibel aan. Je kunt zo de minor verspreiden over je studie. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen het eerste deel van de vakken doen. Dit is een goed alternatief als het je niet lukt om de minor fulltime te doen. Je krijgt meer vrijheid om je tijd in te delen. Bij de latere vakken zit ook teamwork, dus het is wel belangrijk om zelf ook flexibel te zijn met je tijdsindeling! Het is immers geen afstandsonderwijs.

  Hieronder vind je het programma zoals mensen dat vaak doen. Maar het is maar een voorbeeld—mail als je twijfelt of je het juiste programma hebt samengesteld.

   
  helejaar.png

  optie 3: avondcursus

  Studielast: flexibel, gemiddeld 10–20 uur per week
  Aanwezigheid: verplichte tweewekelijkse besprekingen
  Practicum: hulp aanwezig dinsdag t/m donderdag 16–19 uur

  Kun je je niet committeren aan een vast rooster? Dan kun je de "avondcursus" doen. Je kunt  langskomen bij de practicumuren als je hulp nodig hebt, en je bent alleen verplicht om regelmatig je voortgang te laten zien en bespreken. Zodra je een opdracht instuurt wordt deze nagekeken en ontvang je binnen een week uitgebreide feedback. Er zijn geen werkcolleges, maar je kunt deelnemen aan de tentamentraining. Je begrijpt dat enige vorm van zelfstandigheid wel heel belangrijk is voor dit programma. De avondcursus is alleen beschikbaar voor Programmeren 1 en 2 en niet voor de andere minorvakken.

   
  vrijestijl.png