Plan je vakken

Al onze vakken zijn 6 studiepunten (EC). Hieronder staat wanneer de vakken aangeboden worden tijdens het studiejaar. Daarnaast geven we een aantal voorbeeldprogramma's op basis waarvan je je eigen planning kunt kiezen.

Volgorde van vakken

Hou bij het kiezen van een planning rekening met de ingangseisen van de vakken. Je moet ze in deze volgorde doen:

 1. Programmeren 1
 2. Programmeren 2
 3. Data Processing, Native App Studio, Programmeertheorie
 4. Programmeerproject

  optie 1: een vast fulltime-programma

  De meeste studenten doen een minor in hun derde jaar, vóór het afstuderen. Dan is er een vast programma, waar je alleen hoeft te kiezen of je App Studio of Data Processing gaat volgen.

  Je komt 5 maanden fulltime bij ons studeren. Dat betekent 100% aanwezigheidplicht, vijf dagen per week tussen 10 en 17 uur! Tijdens de eerste vakken moet je je eigen programmeervaardigheid ontwikkelen, dus heb je alleen maar individuele opdrachten. Je wordt wel ingedeeld in een team, waarmee je elke dag lief en leed kunt delen. Want programmeren kan, zeker in dit hoge tempo, flink frustrerend zijn! Dit programma is niet te combineren met andere vakken of afstuderen—studenten zijn ongeveer 40 uur per week kwijt aan dit programma. Er zijn geen uitzonderingen op de aanwezigheidsplicht.

  Je kunt dit vaste programma volgen in beide semesters! Hieronder vind je het overzicht met daarbij de vakcodes voor het inschrijven.

   
   

  optie 2: een eigen programma samenstellen

  We bieden de meeste vakken flexibel aan in beide semesters. Je kunt zo de minor verspreiden als je rooster dat vereist. Maar je kunt ook alleen het eerste deel van de vakken doen.

  De vakken duren zoals gebruikelijk acht of vier weken en kosten je zo'n 20 uur per week, behalve het eindproject, dat in januari of juni valt. Tijdens de eerste individuele vakken zorg je dat je 10 uur per week aanwezig bent om onder begeleiding te programmeren, en deel te nemen aan het werkcollege. Dit is een goed alternatief als het je niet lukt om de minor fulltime te doen. Je krijgt meer vrijheid om je tijd in te delen. Bij de latere vakken zit ook teamwork, dus het is wel belangrijk om flexibel te zijn! Het is immers geen afstandsonderwijs.

  Hieronder vind je het programma zoals mensen dat vaak doen. Maar het is maar een voorbeeld! Mail als je twijfelt of je het juiste programma hebt samengesteld.

   
  helejaar.png

  optie 3: avondcursus

  De inleidende vakken Programmeren 1 en 2 kun je ook op eigen tempo volgen (maximaal vier maanden per vak). Je kunt in september t/m december en februari t/m mei langskomen bij de practicumuren als je hulp nodig hebt. Er is dus geen aanwezigheidsplicht. Zodra je een opdracht instuurt wordt deze nagekeken en ontvang je binnen een week uitgebreide feedback. Er zijn geen werkcolleges, maar je kunt deelnemen aan de tentamentraining. Dit aanbod geldt alléén voor Programmeren 1 en 2; de andere minorvakken kunnen alleen gevolgd worden in het vaste tempo.

   
  vrijestijl.png