Hoe het werkt

Het belangrijkste dat je gaat doen tijdens deze minor is zelf heel veel programmeren. Ondertussen laten we je kennis maken met de manier van werken en de taal van het vakgebied, zodat je niet alleen zelf programma's kunt schrijven maar ook op een effectieve manier kunt samenwerken met andere programmeurs.

We verwachten dat je veel aanwezig bent. Dat komt omdat leren programmeren veel praktijkoefening vraagt, waarbij je regelmatig wat hulp nodig hebt. Wij zorgen dus dat er altijd begeleiding aanwezig is. We helpen je op zo'n manier dat je na de minor echt zelfstandig nieuwe dingen kunt leren. Docenten en assistenten zijn ervaren programmeurs die je niet alleen veel kunnen leren maar ook meer weten over het vakgebied, het bedrijfsleven, banen en bijbaantjes.

Ons studiemateriaal is speciaal voor studenten zonder voorkennis. We gebruiken de beste open source cursussen die we konden vinden; er zijn videocolleges van Harvard en een heleboel leuke cases en opdrachten. Onze cursussen zijn bovendien bedoeld voor studenten met allerlei achtergronden, niet alleen bèta's. Afgelopen jaren hadden we dan ook studenten van meer dan 30 opleidingen, waaronder biologie, economie, media en cultuur, aardwetenschappen, filosofie, bèta-gamma en theaterwetenschap.

Studenten van buiten de UvA zijn welkom. Je moet het wel goed regelen, om te beginnen door je in te schrijven als bijvakker voor de opleiding informatiekunde (in Studielink). En je moet zorgen voor toestemming van de examencommissie van je eigen opleiding. Vragen over de inschrijvingsprocedure kun je stellen aan de servicebalie SSD. Meld je wel eerst even aan via het formulier op deze site!

De minor kan je helpen doorstromen naar een informaticamaster. Er is geen vaste aansluiting, maar naast de nodige programmeerervaring opdoen, maak je tijdens de minor ook kennis met de juiste mensen van de UvA.

Als je toch al ervaring hebt met programmeren, mag je gerust meedoen. Ook voor studenten die al wat ervaring hebben met programmeren is er nog genoeg te doen. De introductiecursus bevat Hackeropdrachten waarin je kennis maakt met gevorderde onderwerpen uit de informatica.

Heb je al een verplicht programmeervak in je studie?

Dan kun je misschien niet onze hele minor doen! Vraag tijdig toestemming aan je examencommissie. Voor zover wij weten (maar wij gaan er niet over) kunnen studenten van Natuurkunde, Wiskunde en Economie gewoon de hele minor doen. Studenten van KI, IK en Informatica niet.