Avondcursus Programmeren

De avondcursus is speciaal voor mensen die maximaal 10-15 uur per week vrij kunnen maken voor het leren programmeren. In deze cursus bepaal je in overleg wanneer je de cursus gaat volgen en hoeveel tijd je er in stopt. Je werkt grotendeels zelfstandig en je kunt op één avond bij ons terecht voor assistentie.

Let op: onderstaande informatie geldt voor huidig studiejaar. In het komende studiejaar zal dit weer anders zijn. Verdere informatie daarover vind je vanaf 1 maart op deze en andere pagina’s.

 

Het programma

Planning: in overleg tussen 3 september 2018–21 december 2018 en 4 februari 2019–31 mei 2019
Studielast: in overleg, aan te raden 10 uur per week
Aanwezigheid: verplichte tweewekelijkse besprekingen

Kun je je niet committeren aan een vast rooster? Dan kun je de avondcursus doen. Zodra je een opdracht instuurt wordt deze nagekeken en ontvang je binnen een week uitgebreide feedback. Er zijn geen werkcolleges, maar je kunt wel deelnemen aan de tentamentraining. Je begrijpt dat enige vorm van zelfstandigheid wel heel belangrijk is voor dit programma.

Twee cursussen kunnen in de avond gevolgd worden:

  • Programmeren 1. Dit deel begint vanaf het allereerste begin en leert je de beginselen van het programmeren en de informatica.

  • Programmeren 2. Dit deel sluit nauw aan op het eerste en geeft een sterke verdieping van de informaticakennis en programmeerervaring.

 

Planning

Een veelgebruikte planning is om in september t/m december of februari t/m mei zo'n 10 uur per week te studeren, waarvan 3 uur op locatie Science Park in Amsterdam. Je hebt dan binnen vier maanden één van beide delen gehaald. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de cursus nog verder te verspreiden (let wel op dat de slagingskans dan achteruit gaat). De planning leggen we samen vast in een gesprek als je voor het eerst komt.

Certificaat

Voor het verkrijgen van een certificaat is het noodzakelijk opdrachten tijdig in te leveren en een tentamen te halen. Dit tentamen wordt enkele keren per jaar geroosterd op uiteenlopende tijden.

Kosten en aanmelden

Ben je geen student? Dan kun je meedoen voor 1200 euro per cursus. Stuur een mail naar help@mprog.nl om het aanmeldingsformulier te ontvangen.

Ben je UvA-medewerker? Dan krijg je de cursussen normaal vergoed via het fonds "Open UvA colleges". Wij regelen de aanvraag voor je bij de inschrijving.

Ben je student? Dan kun je de cursussen volgen via een normale inschrijving van 6 studiepunten per deel. Gebruik de vakcodes 50621PRP6Y en 50622PRP6Y.

En daarna? Je ontvangt na inschrijving, bij de start van het collegejaar, meer informatie over het maken van een afspraak om je studieplanning vast te leggen.