Avondcursus (ook toegankelijk voor externen)

Wil je leren programmeren, maar lukt het niet om 20-40 uur per week vrij te maken? Dan kun je de avondcursus doen. Dan bepaal je namelijk in overleg wanneer je de cursus gaat volgen en hoeveel tijd je erin stopt. Je werkt grotendeels zelfstandig met onze online studiematerialen, en op dinsdagen tussen 15:00 en 19:00 uur kun je bij ons terecht voor hulp bij het programmeren.

Er zijn twee delen die in de avond gevolgd kunnen worden:

  • Programmeren 1. Dit deel begint vanaf het allereerste begin en leert je de beginselen van het programmeren en de informatica.
  • Programmeren 2. Dit deel sluit nauw aan op het eerste en geeft een sterke verdieping van de informaticakennis en programmeerervaring.

Planning

Een veelgebruikte planning is om in september t/m december of februari t/m mei zo'n 10 uur per week te studeren, waarvan 3 uur op locatie Science Park in Amsterdam. Je hebt dan binnen vier maanden één van beide delen gehaald. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de cursus nog verder te verspreiden (let wel op dat de slagingskans dan achteruit gaat).

Certificaat

Voor het verkrijgen van een certificaat is het noodzakelijk opdrachten tijdig in te leveren en een tentamen te halen. Dit tentamen vindt enkele keren per jaar plaats op uiteenlopende tijden.

Kosten en aanmelden

Ben je geen student? Dan kun je de cursussen volgen voor 1200 euro per stuk. Stuur een mail naar help@mprog.nl om het aanmeldingsformulier te ontvangen.

Ben je student? Dan kun je de cursussen volgen via een normale inschrijving van 6 studiepunten per deel. Gebruik de vakcodes 50621AVP6Y en 50622AVP6Y.

Ben je UvA-medewerker? Dan kun je de cursussen meestal vergoed krijgen via het fonds "Open UvA colleges". Wij regelen de aanvraag voor je.